torsdag 25. februar 2016

geometrisk

den er en firkant
den er en rektangel
den er en trekant
den er en rattvinkel trekant 
den er en sekskant
den er en sirkel
den er en kirke knust
den er en geometrisk
den er en femkant

torsdag 11. februar 2016

lillebror og storesøster

Denne fortellingen handler om lillebror og storesøster. Lillebror er en urolig gutt og bråker alltid. Han klarer nesten ikke å sitte stille.

Han gjør mange problemer. Nesten alltid kaster han mat og melk på gulvet. Han snakker mye og knuser glass og tallerken. Noen ganger søler han på klærne sine.


Foreldrene blir lei seg sinte på lillebror.


De bestemmer at han ikke får leke og ikke spiste alene foreldrene forteller lillebror. Hva han skal gjøre hele tiden.


Lillebror begynner å gråte og blir edamer urolig. Storesøster kommer og ser ham. Hun gir lillebror en klem og trøster ham.




Lillebror gjør ingenting galt mer. Han får se film og leke igjen.

onsdag 3. februar 2016

snakke om mobbing for eritrea

Mobbing er når  flere mennesker bruker  facebook, SMS, e-mail eller internett til å skrive dumme eller stygge kommentar. Men jeg vil skrive om hvordan mennesker fra Eritrea mobber. I Eritrea er det mange som mobber på you tube og facebook. For eksempel skrive kommenter på you tube. Det er veldig dumt og stygge til andre person som sanger eller lage film. som andre skrive kommentere på face book for eksempel en person del et bilde eller et beskjed, etterpå kanskje kan ikke liker den person skrive forskjellige veldig dumt og stygge ord til han eller hun. Jeg så mange ganger på you tube og facebook, det er veldig vanskelig for person. I Eritrea er det ikke snakke om mobbing for lærere eller for kommune. Fordi det er ikke lov snakke om mobbing.