onsdag 20. januar 2016

jeg skrive om meg og min ven

Først reiste jeg til min venn på ferie. ferien var for tre uker siden. vennen min bor i Haugesund. jeg tok bussen fra Stavanger til Haugesund på kvelden. Så traff jeg min venn og jeg var glad, men jeg var veldig  trøtt og sulten. Så spiste vi middag sammen og han var veldig god til å lage middag. Etterpå jeg hadde spist og sov jeg. Etterpå gikk vi og svømte. Det var på morgenen dagen etter og han var veldig flink svømme, men jeg var mindre flink. Han og jeg var veldig glad fordi det var første gang vi  traff hverandre i Norge. Etterpå gikk vi tilbake til hjemmet hans og spiste lunsj. Til slutt reiste jeg til hjem.

torsdag 14. januar 2016

Jeg opplevde et ny start da, jeg flyttet til et nytt land, det betyr fra Eritrea til Norge. Fordi landet mitt er ikke demokratisk så er det  vanskelig å bo der. Etterpå gikk jeg til Libya gjennom ørkenen. Vi brukte 10 dager og hadde lite mat og vann. Etterpå gikk jeg til Italia i båt med mange mennesker. Båten var veldig liten og det var mange folk. Det var vanskelig. Etterpå fra Italia kom til Norge.
Første bodde jeg i Mey sebu på kamp og begynner litt lærer norsk. norsk var veldig vanskelig fordi hører jeg første gang.Etterpå flyte jeg til Sandnes mottak og kommet plass for UDI. Etterpå bodde jeg 4 måned i mottak og begynner skole i Sandnes lærings senter. Til slutt flyte kommune til Hommersåk, nå bor jeg i Hommersåk 3 måneder og lærere på F 2.        
          

onsdag 13. januar 2016

Julefieren




Juleferien er veldig bra for meg eller for Kristian. I juleferie er det glad fordi ikke skole og slapp av med venner, og det forskjellige lage mat og reise ti familien eller venner. juleferien er på Kristian veldig viktig og alle mennesker det glad. på juleferien reise jeg til Haugsand og Oslo, jeg er veldig glad. fordi jeg treffes med tanten familien og min venner. I Haugsand er det mange mennesker skjener jeg og slapp av med venner og spilte briard, jeg er glad. I juleferien er alle Kristian mennesker gå til kirke på morgen eller på natten, men jeg gå på morgen, jeg er glad.