torsdag 31. mars 2016

min påske ferie

Jeg var på skitur med noen venner i sirdølen. Jeg reiste på søndag kveld og en av vennene mine kjørte bil. Etter to timer kjøring var jeg fremme på hytte i sirdølen. Når jeg kom frem var det mørkt. på kvelden  spilte vi sammen kort, forklarer om kort og drakk brus og spiste frukt salat. På mandag morgenen spilte vi skibremse, skiheisen og over ned med venner. Jeg kom hjem på tirsdag kveld og spiste forskjellige mat og drakk som brus og appelsin jus. På torsdag reiste jeg til Haugesund til min tante familien. Jeg tok buss fra Stavanger, etter to timer traff jeg  familien min. Etterpå vi gikk på kino med søskenbarna mine. Vi gjorde forskjellige aktiviteter og gikk på kirke. Til slutt kom jeg hjem på mandag kveld på buss.   
Bilderesultat for sirdalen skisenter


Bilderesultat for sirdalen skisenter



torsdag 17. mars 2016

skrive om påske

Påske er en Kristen høytid. Påsken er veldig viktig. Påsken handler om Jesus døde og sto opp igjen. Det var i Jerusalem i Israel for snart 2000 år siden. Påske feires i alle kristne land i verden. På påsken går mange mennesker på kirke og ber. Noen mennesker faster på påsken og mange mennesker tenker på Jesus. Jesus døde på korset på lang fredag. Jesus står opp igjen på første påske dag. 


når er påske
påsken er i mars eller april.
det er ikke på samme tid hvert år.
I Norge varer påsken i ti dager, fra palme-søndag til 2.påske dag.


påske dagene
palme søndag er søndag før påske.
mandag, torsdag og onsdag er vanlig dager.
skjær-torsdag er fri-dag.
lang-fredag er fri-dag.
påske-aften er en lørdag.
1.påske-dag er søndag.
2.påske-dag er mandag og fri-dag.


onsdag 16. mars 2016

påske i norge

det betyr forbi gang. påsken er en som Jesus døde og Kristian høytid. Påsken er den viktigste av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi død og oppstandelse.



påske dagene


onsdag


 torsdag skjær torsdag

                påske fredag lang fredag

torsdag 3. mars 2016

snakke om kirke og faste

den er Eritrean ortodoks tewahdo i adikeih. der er flere kirke samme som i Eritrea.

Fasten  

Fasten kommer mellom jul og påske

Faste i 40 dager – fra askeonsdag til påskeaften!  og som Eritrea.

Vi i Aktiv I Oslo.no er glade i fester, så det er ikke bare med glede vi nå minner dere på at fasten kommer. Fasten er ikke kort heller, men varer helt til påskeaften. Askeonsdag er den første dagen i fasten. Imidlertid finnes det ingen fest uten hverdag. Fasten kan være en fin tid for ro og refleksjon og til å tenke på andre. I Norge er det vanlig å gi penger og støtte til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon.