onsdag 5. oktober 2016

forbrukersamfunnet og vefelrdssamfunnet

Alle mennesker må ha et sted å bo og alle  mennesker trenger  klær, sko, nok mat og andre ting. Velferdssamfunnet hjelper oss om det. forbruk samfunnet kjøper vi mange ting som for eksempel klær og mat. Denne teksten skal fortelle forbruk samfunnet og velferdssamfunnet.


Bilderesultat for Velferdssamfunnet




Jeg er forbruker fordi jeg kjøper varer og tjenester. Et forbruker samfunn er et samfunn der folk synes det er viktig å bruke penger på varer og tjenester. I et forbruk samfunn kjøper vi noen ting vi ikke trenger. vi kaster mange ting som ikke er ødelagt. Jeg kaster ikke mange ting som ikke er ødelagt fordi det er ikke bra.


Bilderesultat for Velferdssamfunnet

Vi er kritiske fordi vi bruker mye tid på å kjøpe heletiden. Vi miner at vi bruker for mye tid penger på å kjøpe mange ting hverdag. Vi mener også det er ikke bra for naturen for vi kjøper varer som vi ikke trenger og kaster så mye alltid. Det er ikke bra for naturen det blir mye avfall og forurensing, og naturressurser forsvinner.

Bilderesultat for Velferdssamfunnet

I et skal statens passe på at alle mennesker har de nødvending ting for å leve. Alle mennesker må ha et sted å bo, og alle mennesker trenger klær, sko, nok mat og andre ting. Velferdssamfunnet  har gratis skole og helsehjelp. I Norge har vi nesten ingen hjemløse mennesker. stortinget har bestemt at alle mennesker i Norge skal ha et sted å bo, nok mat og klær.

Bilderesultat for bruk og kast samfunn

Hvis vi mangler et sted å bo, klær og mat, får vi hjelp av kommunen eller staten. Det er statens og kommunenes ansvar å hjelpe alle mennesker so trenger slik hjelp. Norge er e velferdssamfunnet fordi skole og sykehus er gratis. Mange andre land har ikke det.  



      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar