onsdag 23. november 2016

om malala yoasafzai

malala yoasafzai er ei jente på 19 år. hun kommer fra mango ria i Pakistan, men hun bor nå i England. hun er verdenskjent fordi hun jobber at jenter skal få gå på skolen. malala jobber for menneskerettigheter. i denne teksten skal skrive om malala yoasafazai oppvekst, angrepet på henne og nobels fredspris.  



Relatert bildeBilderesultat for malala var liten

malala yoasafazai ble født 12. juli 1997. malala sin far heter ziaddin yoasafzai og mora heter Tor pekai yoasafzai. hun har to yngre brødre som heter atal og Khushal. familien hennes er muslimsk. da hun var 11 år begynte hun å skrive ei dag bok onomynk for BBC. i dag går hun på edgbaston High School (videregående) i England.
Relatert bilde



den 9.oktober 2012 skjedde noe alvorlig med malala. hun skole buss. de var 20 jenter og tre lærer på bussen. bussen ble stoppet av Taliban. en mann fra Taliban gikk på bussen og han spurte `hvem av dere er malala`.? engen av personene svarte, de så på malala, så mannen skjøt malala i hodet. malala ble sent til sykehus, men overlevde og ble helt frisk.
Bilderesultat for malala i 2014
i 2014 malala fikk nobels fredspris. hun fikk sammen med kailash satyarth i India. hun var kjempet kjent jenters rett til utdannelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar